Benodigheden (Voor 1 grote maaltijd of 2 kleine)
- -1 bussel peterselie (Plat of krul naar smaak)
- -Pitten of zaden naar keuze, ongeveer kleine/middelgrote pan qua hoeveelheid. Persoonlijk heb ik de voorkeur voor pompoenpitten of hazelnoot bij deze pesto
- -Olijfolie
- -Z&P
- -Eventueel: parmezan, look en notenpasta (hazelnoot) naar smaak)
Bereidingswijze
- -Zet middelgrote pan op vuur en rooster een pan vol pompoenpitten (of zonnebloemzaad/pijnboompit/hazelnoot) een 2-tal minuten
- -Spoel de peterselie af voor zandresten en hak ze fijn
- -Doe bovenstaande samen in een potje om te mixen met royaal veel olijfolie, Z&P, lepeltje hazelnootpasta, look naar smaak en eventueel parmezan
- -mix tot een gladde massa, proef en breng eventueel nog op smaak
Smakelijk!
Bengt
Groentegem