Peterselie pesto

Benodigheden (Voor 1 grote maaltijd of 2 kleine)

  • -1 bussel peterselie (Plat of krul naar smaak)
  • -Pitten of zaden naar keuze, ongeveer kleine/middelgrote pan qua hoeveelheid. Persoonlijk heb ik de voorkeur voor pompoenpitten of hazelnoot bij deze pesto
  • -Olijfolie
  • -Z&P
  • -Eventueel: parmezan, look en notenpasta (hazelnoot) naar smaak)

Bereidingswijze

  • -Zet middelgrote pan op vuur en rooster een pan vol pompoenpitten (of zonnebloemzaad/pijnboompit/hazelnoot) een 2-tal minuten
  • -Spoel de peterselie af voor zandresten en hak ze fijn
  • -Doe bovenstaande samen in een potje om te mixen met royaal veel olijfolie, Z&P, lepeltje hazelnootpasta, look naar smaak en eventueel parmezan
  • -mix tot een gladde massa, proef en breng eventueel nog op smaak

Smakelijk!

Bengt

Groentegem