Salademix ‘Groentegem’

Bij deze een korte handleiding voor een salade-mix gebaseerd op seizoensblaadjes

Een goede salademix steunt op 3 pijlers:

  • -Kleur
  • -Textuur
  • -Smaak

Benodigdheden

  • -Een bonte verzameling seizoensblaadjes: pluksla, veldsla, winterpostelein, eetbare bloemen, kervel, mosterdbladen, raapsteel, peterselie, spinazie, zomerpostelein, hertshoornweegbree, etc. Je kunt hier eindeloos mee experimenteren.
  • -Vinigrette. Tijdens de lunch op het veld houden we het simpel: olijfolie, balsamico, Z&P. Honing is ook altijd lekker of een notenolie.
  • -Bijgerecht: hou het simpel
  • -Hoofdgerecht: Voeg groenten toe zoals geroosterde bietjes, pastinaak, wortels, geroosterde zaden en noten, fruit en geitenkaas of yoghurt van De Zwaluw

Bereiding

  • -Spoel de blaadjes goed af (zandkorrels!) en laat uitlekken
  • -Doe in een grote kom met vinaigrette en andere bijvoegsels
  • -Hussel goed om

Veel succes en smakelijk!

Groentegem