Bij deze een korte handleiding voor een salade-mix gebaseerd op seizoensblaadjes
Een goede salademix steunt op 3 pijlers:
- -Kleur
- -Textuur
- -Smaak
Benodigdheden
- -Een bonte verzameling seizoensblaadjes: pluksla, veldsla, winterpostelein, eetbare bloemen, kervel, mosterdbladen, raapsteel, peterselie, spinazie, zomerpostelein, hertshoornweegbree, etc. Je kunt hier eindeloos mee experimenteren.
- -Vinigrette. Tijdens de lunch op het veld houden we het simpel: olijfolie, balsamico, Z&P. Honing is ook altijd lekker of een notenolie.
- -Bijgerecht: hou het simpel
- -Hoofdgerecht: Voeg groenten toe zoals geroosterde bietjes, pastinaak, wortels, geroosterde zaden en noten, fruit en geitenkaas of yoghurt van De Zwaluw
Bereiding
- -Spoel de blaadjes goed af (zandkorrels!) en laat uitlekken
- -Doe in een grote kom met vinaigrette en andere bijvoegsels
- -Hussel goed om
Veel succes en smakelijk!
Groentegem