Geroosterde Meiraapjes met Koriander-Limoen Dressing

Benodigdheden:

  • 500 gram meiraapjes, geschild en in parten gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • 1 limoen, sap en zest
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel honing (optioneel)

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de meiraapjes met olijfolie, zout en peper in een kom tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Verdeel de meiraapjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht zijn en licht gebruind.
  4. Terwijl de meiraapjes roosteren, maak je de dressing. Meng in een kleine kom de gehakte koriander, limoensap en -zest, knoflook en honing (indien gebruikt). Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.
  5. Haal de geroosterde meiraapjes uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
  6. Druppel de koriander-limoen dressing over de geroosterde meiraapjes.
  7. Serveer warm als bijgerecht of als onderdeel van een salade. Garneer eventueel met extra gehakte korianderblaadjes voor een extra frisse smaak.