Benodigdheden:
- 500 gram meiraapjes, geschild en in parten gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
- 1 limoen, sap en zest
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel honing (optioneel)
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de meiraapjes met olijfolie, zout en peper in een kom tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verdeel de meiraapjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze zacht zijn en licht gebruind.
- Terwijl de meiraapjes roosteren, maak je de dressing. Meng in een kleine kom de gehakte koriander, limoensap en -zest, knoflook en honing (indien gebruikt). Proef en voeg indien nodig zout en peper toe.
- Haal de geroosterde meiraapjes uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
- Druppel de koriander-limoen dressing over de geroosterde meiraapjes.
- Serveer warm als bijgerecht of als onderdeel van een salade. Garneer eventueel met extra gehakte korianderblaadjes voor een extra frisse smaak.