Recepten
Zoek recepten op trefwoord in de zoekbalk of op basis van groentesoort (‘Alle tags’)

Venkel uit de oven met appels, Taleggio en amandelen
Benodigdheden (grote maaltijd) olijfolie 2 tenen knoflook 1/2 tl chili 2 grote venkels, stengel en onderkant verwijderd, in de lengte in 8 stukken gesneden 1
Salsa verde van geblakerde pijpajuin
Benodigdheden 2 bussels pijpajuin 1 bussel platte peterselie, fijngehakt olijfolie zeezout en peper 1 citroen 2 el kappertjes, gespoeld, uitgelekt en gehakt Beschrijving Hak peterselie
Oven geroosterde spitskool
Benodigdheden 1 spitskool Zout en peper Olijfolie Eventueel specerijen naar smaak Beschrijving Halveer of snij de spitskool over de lengte in kwarten Zet de oven

Geraspte koolrabi met paprika poeder
Benodigdheden 1 grote koolrabi Paprikapoeder Olijfolie Zout Knoflookpoeder Beschrijving Schil de koolrabi en rasp hem fijn Doe in een mengkom en voeg toe: 2 tl

Koolrabi-kokos-cashew roomsoep (vegan)
Benodigdheden 750 gram koolrabi, geschild en in blokjes gesneden 1 blik kokosmelk en eventueel een half blik meer als je geen water toevoegt 1 blik

Wok met vroege lentegroenten (Raapjes, andijvie, paarse broccolini, shitake en koriander)
Benodigdheden Bussel raapjes 1 krop krulandijvie Handvol paarse broccolini Shitakes of kastanjechampignons Handvol koriander Blik bonen of tempeh of tofu (naar keuze): ik gebruikte tuinbonen

Geroosterde radijsjes/raapjes met gebruinde boter en honing
Benodigdheden (4p) Olijfolie 2 bussels radijs en de grote radijsjes in de lengte gehalveerd Grof zeezout en vers gemalen peper chilivlokken 2 el boter 2

Pizza met champignons, geitenkaas, paarse broccolini en spruitkoolscheutjes
Benodigdheden Pizzadeeg (Bij voorkeur zelfgemaakt) Tomatensaus Champignons Geitenkaas of eventueel gorgonzola als het krachtiger mag handjevol paarse broccolini handjevol spruitkoolscheuten Peper en zout Olijfolie Beschrijving

Tarte tatin met Yacon van mijn moeder
Benodigdheden 2 middelmatige knollen Yacon (250gram) bruine suiker boter (+/-40gram) citroen 1 rol bladerdeeg Eventueel vanillesijs Bereidingswijze Schil de yacon en snijd ze in plakken

Hete bliksem met yacon en pastinaak
Benodigdheden (4p) 500g aardappel 500g pastinaak 500g yacon 2 appels 400g gehakt naar keuze 2 uien Tijm 50g walnoten 4 tl kaneel 2 el olijfolie