Meiraap en Aardappel Gratin

Benodigdheden:

  • 3 grote meiraapjes, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 3 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 200 ml sojaroom
  • 100 ml sojamelk
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse tijmblaadjes voor garnering

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ovenschaal lichtjes in met boter of olie.
  3. Leg afwisselend plakjes meiraap en aardappel in de ovenschaal, overlappend.
  4. Meng de room, melk, knoflook, zout en peper in een kom. Giet dit mengsel over de meiraap en aardappel in de ovenschaal.
  5. Bestrooi de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant van de gratin.
  6. Bak de gratin in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot de groenten gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.
  7. Garneer met verse tijmblaadjes voor het serveren.