Benodigdheden:
- 3 grote meiraapjes, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 3 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 200 ml sojaroom
- 100 ml sojamelk
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)
- Zout en peper naar smaak
- Verse tijmblaadjes voor garnering
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een ovenschaal lichtjes in met boter of olie.
- Leg afwisselend plakjes meiraap en aardappel in de ovenschaal, overlappend.
- Meng de room, melk, knoflook, zout en peper in een kom. Giet dit mengsel over de meiraap en aardappel in de ovenschaal.
- Bestrooi de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant van de gratin.
- Bak de gratin in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot de groenten gaar zijn en de bovenkant goudbruin is.
- Garneer met verse tijmblaadjes voor het serveren.