Benodigdheden:
- 300 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
- 2 middelgrote meiraapjes, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 grote prei, in dunne plakjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor wat pit)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel agavesiroop of een andere zoetstof
- 1 eetlepel maïzena gemengd met 2 eetlepels water (om de saus te verdikken)
- Handvol verse korianderblaadjes, grof gehakt
- 2 eetlepels plantaardige olie om te bakken
- Gekookte rijst of noedels, om te serveren
Stappen:
- Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze goudbruin aan alle kanten. Haal de tofu uit de wok en zet opzij.
- Voeg nog een eetlepel olie toe aan de wok. Voeg de knoflook en rode chilipeper toe en bak ze kort tot ze geurig zijn.
- Voeg de plakjes meiraap en prei toe aan de wok. Roerbak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht beginnen te worden maar nog steeds knapperig zijn.
- Voeg de gebakken tofu terug toe aan de wok.
- Meng in een kleine kom de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en agavesiroop. Giet dit mengsel over de groenten en tofu in de wok.
- Voeg het maïzenapapje toe aan de wok om de saus te verdikken. Roer goed door tot de saus dikker wordt en de groenten en tofu gelijkmatig bedekt zijn.
- Haal de wok van het vuur en voeg de gehakte korianderblaadjes toe. Roer nogmaals door.
- Serveer de Aziatische wok over gekookte rijst of noedels. Garneer eventueel met extra gehakte korianderblaadjes voor een frisse smaak. Eet smakelijk!