Aziatische Wok met Meiraap, Prei, Tofu en Koriander

Benodigdheden:

  • 300 gram stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote meiraapjes, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote prei, in dunne plakjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor wat pit)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel agavesiroop of een andere zoetstof
  • 1 eetlepel maïzena gemengd met 2 eetlepels water (om de saus te verdikken)
  • Handvol verse korianderblaadjes, grof gehakt
  • 2 eetlepels plantaardige olie om te bakken
  • Gekookte rijst of noedels, om te serveren

Stappen:

  1. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze goudbruin aan alle kanten. Haal de tofu uit de wok en zet opzij.
  2. Voeg nog een eetlepel olie toe aan de wok. Voeg de knoflook en rode chilipeper toe en bak ze kort tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de plakjes meiraap en prei toe aan de wok. Roerbak gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht beginnen te worden maar nog steeds knapperig zijn.
  4. Voeg de gebakken tofu terug toe aan de wok.
  5. Meng in een kleine kom de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en agavesiroop. Giet dit mengsel over de groenten en tofu in de wok.
  6. Voeg het maïzenapapje toe aan de wok om de saus te verdikken. Roer goed door tot de saus dikker wordt en de groenten en tofu gelijkmatig bedekt zijn.
  7. Haal de wok van het vuur en voeg de gehakte korianderblaadjes toe. Roer nogmaals door.
  8. Serveer de Aziatische wok over gekookte rijst of noedels. Garneer eventueel met extra gehakte korianderblaadjes voor een frisse smaak. Eet smakelijk!