Pasta penne met Rode Russische koolscheuten, prei en peterselie-pesto.

Benodigheden (4 personen)

  • -Pasta penne (400gr)
  • -2 preistengels
  • -Rode russische koolscheuten of andere koolscheuten, reken op ongeveer handje vol per persoon
  • -Look naar smaak
  • -Olijfolie
  • -Z&P
  • -Pesto: Busseltje peterselie, olijfolie, geroosterde pompoenpitten, Z&P, lepeltje notenpasta naar smaak
  • -Parmezan naar smaak

Bereidingswijze

  • -Snij de prei fijn en was ze goed en laat uitlekken.
  • -Zet water op om de pasta te koken en kook ze al dente
  • -Pers look fijn en fruit aan in een grote pan en doe er vervolgens de prei bij
  • -Voeg wat peterselie toe en zout en wees niet zuinig op peper, laat dit stoven
  • -Maak eventueel nu de pesto
  • -Als de pasta in het water zit voeg je de koolscheuten toe aan de prei, stoof wat mee en voeg nog wat extra peper toe.
  • -De koolscheuten mogen zeker nog wel wat bite hebben, dit is uiteraard naar smaak.
  • -Als de pasta klaar is dien je alles samen op met de pesto en eventueel afgewerkt met restje geroosterd pompoenzaad en parmezan

Voor de pesto:

  • -Zet pan op vuur en rooster de pompoenpitten (of zonnebloemzaad/pijnboompit/hazelnoot) een 2-tal minuten
  • -Spoel de peterselie af voor zandresten en hak ze fijn
  • -Doe bovenstaande samen in een potje om te mixen met royaal veel olijfolie, Z&P, lepeltje hazelnootpasta, look naar smaak en eventueel parmezan
  • -mix tot een gladde massa, proef en breng eventueel nog op smaak

Smakelijk!

Bengt

Groentegem