Bieten kimchi

Benodgidheden


3 grote bieten, geschild 3 grote teentjes knoflook, fijngehakt 3 lente-uitjes, fijngehakt 3 stukken gember van 3 inch, fijngehakt 3 chilipepers, fijngehakt 1 el zout

Beschrijving

  1. Rasp de rode bieten fijn met behulp van een keukenmachine of rasp, en meng ze met de andere ingrediënten in een grote kom.
  2. Masseer alle ingrediënten samen totdat de groenten hun sappen loslaten. Het dragen van handschoenen kan vlekken van de rode bieten voorkomen.
  3. Druk het mengsel stevig in een weckpot, vul deze slechts driekwart vol om ruimte te laten voor fermentatie. Plaats een vel vetvrij papier rechtstreeks op de rode bieten, gevolgd door een gewicht om de ingrediënten ondergedompeld te houden.
  4. Sluit de pot af met het deksel en laat hem op kamertemperatuur staan gedurende ongeveer vier of vijf dagen. Open de pot dagelijks om eventuele opgebouwde druk vrij te laten.
  5. Nadat de fermentatie is voltooid, bewaar de gefermenteerde rode biet in de koelkast. Het kan worden gebruikt als een condiment bij kazen, vleeswaren, of als topping voor noedel- en rijstgerechten.