Ingrediënten:
Voor de Gegrilde Savooiekool:
- 1 savooiekool, schoongemaakt en in parten gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de Aardappel-Bietenpuree:
- 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 bieten, gekookt en in blokjes
- 2 eetlepels plantaardige boter
- Zout en peper naar smaak
Voor het Vegan Mosterdsausje:
- olijfolie
- sjalot
- 1 eetlepels dijonmosterd
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 theel witte miso (eventueel)
- 1/2 theel ciderazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
Voor de Gegrilde Savooiekool:
- Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de parten savooiekool toe en kook ze gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg olijfolie toe.
- Plaats de voorgekookte savooiekoolparten in de pan en grill ze ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of tot ze mooie grillstrepen hebben en lichtbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Voor de Aardappel-Bietenpuree:
- Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten van het koken de blokjes bieten toe. Giet af.
- Stamp de aardappelen en bieten samen met de plantaardige boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.
Voor het Vegan Mosterdsausje:
- Warm in potje op laag vuur olijfolie op en doe er fijngehakte sjalot bij en na enkele minuten gehakte knoflook.
- Doe er wat bloem bij roer even door en giet er een halve liter water bij plus groentebouillon, laat koken.
- Doe er vervolgens 2 theelepels mosterd bij, 1/2 theelepel witte miso, 1 eetl sojasaus, 1 theel ciderazijn en laat inkoken
- Eventueel kun je er nog wat verse kruiden bij doen
- Voeg plantaardige room of eventueel plantaardige melk toe en laat dit ook nog even inkoken
- Proef voor je dit serveert.
Serveren:
Serveer de gegrilde savooiekool op een bedje van de aardappel-bietenpuree en besprenkel met het vegan mosterdsausje. Garneer indien gewenst met verse kruiden zoals peterselie of geef er nog een fris slaatje bij!