Gegrilde Savooiekool in de Pan met Aardappel-Bietenpuree en Vegan Mosterdsaus

Ingrediënten:

Voor de Gegrilde Savooiekool:

  • 1 savooiekool, schoongemaakt en in parten gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Aardappel-Bietenpuree:

  • 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 bieten, gekookt en in blokjes
  • 2 eetlepels plantaardige boter
  • Zout en peper naar smaak

Voor het Vegan Mosterdsausje:

  • olijfolie
  • sjalot
  • 1 eetlepels dijonmosterd
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theel witte miso (eventueel)
  • 1/2 theel ciderazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

Voor de Gegrilde Savooiekool:

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de parten savooiekool toe en kook ze gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg olijfolie toe.
  3. Plaats de voorgekookte savooiekoolparten in de pan en grill ze ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of tot ze mooie grillstrepen hebben en lichtbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Voor de Aardappel-Bietenpuree:

  1. Kook de aardappelen in een grote pan met water tot ze gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten van het koken de blokjes bieten toe. Giet af.
  2. Stamp de aardappelen en bieten samen met de plantaardige boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.

Voor het Vegan Mosterdsausje:

  1. Warm in potje op laag vuur olijfolie op en doe er fijngehakte sjalot bij en na enkele minuten gehakte knoflook.
  2. Doe er wat bloem bij roer even door en giet er een halve liter water bij plus groentebouillon, laat koken.
  3. Doe er vervolgens 2 theelepels mosterd bij, 1/2 theelepel witte miso, 1 eetl sojasaus, 1 theel ciderazijn en laat inkoken
  4. Eventueel kun je er nog wat verse kruiden bij doen
  5. Voeg plantaardige room of eventueel plantaardige melk toe en laat dit ook nog even inkoken
  6. Proef voor je dit serveert.

Serveren:

Serveer de gegrilde savooiekool op een bedje van de aardappel-bietenpuree en besprenkel met het vegan mosterdsausje. Garneer indien gewenst met verse kruiden zoals peterselie of geef er nog een fris slaatje bij!