Zuringsausje met warmoeskoekjes en gemixte lentesla

Benodigdheden (4 pers)

Zuringsausje (Kan ook gebruikt worden in maaltijden met geroosterde groenten, linzen, vlees, vis, …)

  • Een handjevol zuring
  • 100g yoghurt (zuivel of plantaardig)
  • 1 teen geperste knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. mosterd
  • zout

Warmoeskoekjes

  • Een goede handvol warmoes met stelen
  • 40g zonnebloempitten, geroosterd
  • 1 ei
  • eventueel een harde rijpe kaas zoals pecorino, geraspt (50g)
  • 40g broodkruim en indien je geen kaas gebruikt ook wat havermout naar gevoel
  • beetje zout en peper
  • plantaardige olie om te bakken

Lentesla

  • Mix van pluksla, kleine rode russiche koolblaadjes, raapsteel, rucola, mosterdblad, kervel en gele koolbloemetjes

Bereiding

Zuringsausje

Voor de saus mix je alle ingrediënten in het toestel die je voorhanden hebt tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout en zet in de koelkast.

Warmoeskoekjes

  • Zet een pot met water op het vuur
  • Snijd de stelen af van de warmoesbladeren
  • Als het water kookt voeg je de stelen toe en laat je dit 4 min koken
  • Daarna voeg je de bladeren toe voor nog 3 min
  • Giet af, laat afkoelen en knijp het water eruit. Doe je best hier.
  • Hak alles fijn en doe dit in een mengkom met de overige ingrediënten behalve de olie om te bakken
  • Meng goed door elkaar en als het te zacht of te nat is kun je nog wat broodkruim of havermout toevoegen (maar overdrijf ook niet)
  • Giet een fijn laagje olie over het volledige oppervlak van een pan en laat heet worden
  • Maak koekjes van een handpalm doorsnede en een vingerkootje dik
  • Bak ze mooi bruin langs beide zijden

Dien op met het zuringsausje en de gemixte lentesla

Smakelijk!

Bengt

Groentgem

Gebaseerd op het recept van Ottolenghi uit het boek ‘Plenty’

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *