Zoete aardappelpuree met spruitjes, tempeh en cashewnoten

Benodigdheden (4 pers)

  • 1kg zoete aardappel in blokjes gesneden
  • 250ml sojamelk of gewone melk
  • 30g olijfolie of boter
  • 1tl zout
  • spruitjes: hoeveelheid naar wens. Stoom ze gaar en halveer ze.
  • tempeh. In blokjes van 1cm gesneden
  • cashewnoten: hoeveelheid naar wens
  • peper en zout
  • look en ajuin

Beschrijving

Puree:

Doe de blokjes zoete aardappel (hoe kleiner de blokjes, hoe sneller gaar) in een pot met de (soja) melk en het zout en kook beetgaar. Klop vervolgens met olijfolie of boter tot een smeuïge puree.

Spruitjes:

Snipper ajuin fijn en stoof 5 min aan met olijfolie. Voeg look toe en stoof aan. Voeg vervolgens de gestoomde en gehalveerde spruitjes en de tempeh toe en bak aan. Kruid met peper en zout. Op het einde voeg je de cashewnoten ook nog toe en stoof je het geheel nog 2 min aan.

Doe de puree in een bord en serveer de spruitenstoofpot er boven op.

Smakelijk!

Bengt

Groentegem