Benodigdheden
- Bussel raapjes
- 1 krop krulandijvie
- Handvol paarse broccolini
- Shitakes of kastanjechampignons
- Handvol koriander
- Blik bonen of tempeh of tofu (naar keuze): ik gebruikte tuinbonen
- arachideolie
- 1 teen look
- 1 duim gember
- chilipoeder naar smaak
- uienpoeder
- sojasaus mild
- vegetarische oestersaus
- zout
- Rijst of quinoa of noedels
Beschrijving
- Kook water voor je rijst, quinoa, noedels: naar keuze. ik gebruikte nu quinoa
- Verhit een wokpan met arachideolie
- Snipper look en gember fijn en voeg toe aan de hete wokpan en stoof kort aan
- Voeg chilipoeder toe en uienpoeder
- Voeg net erna de raapjes toe, versneden tot kleine blokken van 2 cm en voeg wat zout toe
- Wok een paar minuten aan tot ze goudkleurig worden
- Vervolgens gooi je de paarse broccolini en de shitake erbij die je eventueel in 2 of 3 versneden hebt en bak 1 min mee
- Daarna wok je ook de goed gewassen en versneden krulandijvie mee tot deze geslonken is
- Nu voeg je de 2/3 van de koriander toe en voeg je wat sojasaus en oestersaus toe naar smaak (overdrijf hier zeker niet mee)
- Als laatste voeg je de bonen toe. Voor tempeh of tofu of dergerlijk moet je deze in het begin meebakken met de raapjes.
- Dien op en zet nog wat verse koriander op tafel
Smakelijk!
Bengt
Groentegem