Wok met vroege lentegroenten (Raapjes, andijvie, paarse broccolini, shitake en koriander)

Benodigdheden

  • Bussel raapjes
  • 1 krop krulandijvie
  • Handvol paarse broccolini
  • Shitakes of kastanjechampignons
  • Handvol koriander
  • Blik bonen of tempeh of tofu (naar keuze): ik gebruikte tuinbonen
  • arachideolie
  • 1 teen look
  • 1 duim gember
  • chilipoeder naar smaak
  • uienpoeder
  • sojasaus mild
  • vegetarische oestersaus
  • zout
  • Rijst of quinoa of noedels

Beschrijving

  • Kook water voor je rijst, quinoa, noedels: naar keuze. ik gebruikte nu quinoa
  • Verhit een wokpan met arachideolie
  • Snipper look en gember fijn en voeg toe aan de hete wokpan en stoof kort aan
  • Voeg chilipoeder toe en uienpoeder
  • Voeg net erna de raapjes toe, versneden tot kleine blokken van 2 cm en voeg wat zout toe
  • Wok een paar minuten aan tot ze goudkleurig worden
  • Vervolgens gooi je de paarse broccolini en de shitake erbij die je eventueel in 2 of 3 versneden hebt en bak 1 min mee
  • Daarna wok je ook de goed gewassen en versneden krulandijvie mee tot deze geslonken is
  • Nu voeg je de 2/3 van de koriander toe en voeg je wat sojasaus en oestersaus toe naar smaak (overdrijf hier zeker niet mee)
  • Als laatste voeg je de bonen toe. Voor tempeh of tofu of dergerlijk moet je deze in het begin meebakken met de raapjes.
  • Dien op en zet nog wat verse koriander op tafel

Smakelijk!

Bengt

Groentegem