Venkel uit de oven met appels, Taleggio en amandelen

Benodigdheden (grote maaltijd)

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tl chili
  • 2 grote venkels, stengel en onderkant verwijderd, in de lengte in 8 stukken gesneden
  • 1 grote appel in dunne plakjes
  • 70g geroosterde witte amandelen
  • 1 tl verse tijm
  • 180g taleggio of brie, korst verwijderd en in stukjes gesneden
  • Zeezout en peper
  • 55g gedroogd broodkruim
  • 1 el boter

Beschrijving

  • Verwam oven op 190 graden
  • Verhit olijfolie in pan en voeg gekneusde knoflook toe, bak 5 minuten op laag vuur tot ze geurig en goudbruin is.
  • Doe chillivlokken erbij, bak 2 seconden mee en voeg dan de plakken venkel toe
  • Giet 80ml water in pan en zet er deksel op
  • Laat gaar stomen en controleer af en toe
  • Als de venkel bijna gaar is en er zit nog water in pan zet het vuur dan hoger dat het snel verdampt
  • Voeg de appels, amandelen, tijm en helft van de kaas toe
  • Schep op en doe er royaal zout en peper op
  • Doe alles in grote ovenschaal, strooi er rest vd kaas en broodkruim over en verdeel de boter ook
  • Zet schaal 30 min in de oven tot de ingredi├źnten door end oor heet zijn en de kaas begint te smelten en te sissen
  • Laat 5 min rusten en dien op een met mooie salade

Smakelijk!

Bengt

Groentegem

Bron: De 6 seizoenen van Joshua McFadden