Benodigdheden
- Tuinbonen (15-tal)
- witte amandelpasta
- Zout en peper
- olijfolie
- Ajuin
- look
- broccolini (handvol)
- Pasta naar keuze
- Vegan parmezan of parmezan
Beschrijving
Voor de pesto:
- Dop de tuinbonen en kook ze gaar. Je kunt ze eventueel nogmaals doppen (het schilletje rond de boon eraf nemen na koken) maar wij doen dit niet.
- Doe ze id keukenmachine met lepel witte amandelpasta, scheutje olijfolie, zout en peper
- Pureer tot een pesto-achtige massa
Broccolini:
- Snipper een ui fijn en stoof ze lichtbruin.
- Voeg look toe en bak even mee
- Voeg de gewassen broccolini toe in hun geheel. Bak ook aan en zet een deksel op de pan/pot tot ze gaar gestoofd zijn.
Dien op met pasta en parmezan (al dan niet vegan)
Smakelijk!
Bengt
Groentegem