Tuinbonenpesto met amandelen en gestoofde broccolini met pasta

Benodigdheden

  • Tuinbonen (15-tal)
  • witte amandelpasta
  • Zout en peper
  • olijfolie
  • Ajuin
  • look
  • broccolini (handvol)
  • Pasta naar keuze
  • Vegan parmezan of parmezan

Beschrijving

Voor de pesto:

  • Dop de tuinbonen en kook ze gaar. Je kunt ze eventueel nogmaals doppen (het schilletje rond de boon eraf nemen na koken) maar wij doen dit niet.
  • Doe ze id keukenmachine met lepel witte amandelpasta, scheutje olijfolie, zout en peper
  • Pureer tot een pesto-achtige massa

Broccolini:

  • Snipper een ui fijn en stoof ze lichtbruin.
  • Voeg look toe en bak even mee
  • Voeg de gewassen broccolini toe in hun geheel. Bak ook aan en zet een deksel op de pan/pot tot ze gaar gestoofd zijn.

Dien op met pasta en parmezan (al dan niet vegan)

Smakelijk!

Bengt

Groentegem