Tarte tatin met Yacon van mijn moeder

Benodigdheden

  • 2 middelmatige knollen Yacon (250gram)
  • bruine suiker
  • boter (+/-40gram)
  • citroen
  • 1 rol bladerdeeg
  • Eventueel vanillesijs

Bereidingswijze

  • Schil de yacon en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Kook ze ongeveer 10 min in water. Je kunt hier mee spelen. Graag meer knapperig, kook dan iets korter.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Neem een taartvorm en bedek deze met boter
  • Strooi hier bruine suiker over. Naar smaak. Maar overdrijf niet want de Yacon wordt ook zoet door het bakken.
  • Eventueel enkele druppels citroen erbij voor de frisheid
  • Daarop dan de uitgelekte en gekookte yaconschijven. Bedek alles goed.
  • Daarover leg je dan het bladerdeeg en zorg je dat de randjes van de bakvorm goed bedekt zijn.
  • 45 min in de oven
  • Haal uit de oven en draai de taart om op een schotel.
  • Heerlijk met een bolletje vanille-ijs van De Zwaluw

Smakelijk!

Bengt

Groentegem