Benodigheden
- 500gram spruiten, gewassen en gehalveerd
- 3 eetl honing
- 2 eetl balsamicoazijn
- 2 eetl olijfolie
Beschrijving
Voorbereiden: Halveer de spruitjes in de lengte en verwarm de oven voor op 200 °C.
Koken: Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes in 5 minuten beetgaar.
Dressing maken: Meng de honing, azijn en olijfolie in een kommetje. Proef en voeg naar smaak extra honing, azijn of olie toe.
Roosteren: Laat de spruitjes uitlekken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, met de bolle kant naar beneden. Besmeer ze met de helft van de dressing.
Oven: Rooster de spruitjes 15-20 minuten in de oven. Blijf de laatste minuten opletten om verbranden te voorkomen.
Serveren: Haal de spruitjes uit de oven, verdeel over 4 bordjes en besprenkel met de resterende dressing.
Bron: https://chickslovefood.com/