Salsa verde van geblakerde pijpajuin

Benodigdheden

  • 2 bussels pijpajuin
  • 1 bussel platte peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • zeezout en peper
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes, gespoeld, uitgelekt en gehakt

Beschrijving

  • Hak peterselie fijn. Enkel het onderste deel van de stelen gooi je weg.
  • Meng peterselie met 120ml olijfolie
  • Verhit olijfolie in pan met dikke bodem op vuur. Verdeel de pijpajuin in 1 laag over de bodem, voeg peper en zout toe en druk de laag aan met een andere zware pan of een zwaar bord.
  • Bak ze 3-5 miniten tot ze licht geblakerd, geurig en zacht zijn
  • Snijd ze na afkoelen in stukjes van 2,5cm en roer ze voorzichtig door het peterselie mengsel
  • Rasp de citroenschil boven het mengsel
  • Voeg kappertjes en veel peper toe
  • Snijd voor serveren de citroen doormidden en knijp 2 eetl sap over de salsa.
  • Roer en breng op smaak met zout

Smakelijk!

Bengt

Groentegem

Bron: De 6 seizoenen van Joshua McFadden