Benodigdheden
- 2 bussels pijpajuin
- 1 bussel platte peterselie, fijngehakt
- olijfolie
- zeezout en peper
- 1 citroen
- 2 el kappertjes, gespoeld, uitgelekt en gehakt
Beschrijving
- Hak peterselie fijn. Enkel het onderste deel van de stelen gooi je weg.
- Meng peterselie met 120ml olijfolie
- Verhit olijfolie in pan met dikke bodem op vuur. Verdeel de pijpajuin in 1 laag over de bodem, voeg peper en zout toe en druk de laag aan met een andere zware pan of een zwaar bord.
- Bak ze 3-5 miniten tot ze licht geblakerd, geurig en zacht zijn
- Snijd ze na afkoelen in stukjes van 2,5cm en roer ze voorzichtig door het peterselie mengsel
- Rasp de citroenschil boven het mengsel
- Voeg kappertjes en veel peper toe
- Snijd voor serveren de citroen doormidden en knijp 2 eetl sap over de salsa.
- Roer en breng op smaak met zout
Smakelijk!
Bengt
Groentegem
Bron: De 6 seizoenen van Joshua McFadden