Benodigheden
- Mix van koolscheuten (Spruitkoolscheuten, Broccolini, Red Russian, …), handvol per persoon en in stukken gesneden
- Rode linzen (75 gr per persoon of meer als je het als saus wil gebruiken)
- Groentebouillon ( 400ml per persoon)
- Sojaroom of kokosroom
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 grote ajuin fijngesnipperd
- 1 teen look fijngesneden
- 1 duim gember fijngesneden
- 1 versnipperde chillipeper als je van pikant houdt
- 1/2 theelepel kardemompoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- Z&P
Bereidingswijze
- Verhit olijfolie en doe er ajuin bij en laat lang (+/-10) stoven op laag vuur met regelmatig roeren zodat de ajuin bruin verkleurt en karameliseert
- Voeg de look, de gember en eventueel de chilli toe en laat 2 min meestoven
- Voeg alle specerijen toe, roer goed om tot dat ze beginnen te geuren
- Deze bovengenoemde stappen zijn trouwens de basis voor elke geslaagde curry!
- Voeg blik tomaten, linzen, bouillon, room en Z&P toe. Breng aan de kook, roer goed en laat 15-20min koken op een laag vuurtje met deksel op pot tot dat de soep aangedikt is.
- Net voor opdienen voeg je de in stukken gesneden koolscheuten toe en laat je ze nog kort meegaren
- Dien op met lekker brood of eventueel zelfs met rijst/couscous/andere graansoort
Smakelijk!
Bengt
Groentegem