Romige maaltijdsoep van rode linzen en koolscheuten

Benodigheden

  • Mix van koolscheuten (Spruitkoolscheuten, Broccolini, Red Russian, …), handvol per persoon en in stukken gesneden
  • Rode linzen (75 gr per persoon of meer als je het als saus wil gebruiken)
  • Groentebouillon ( 400ml per persoon)
  • Sojaroom of kokosroom
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote ajuin fijngesnipperd
  • 1 teen look fijngesneden
  • 1 duim gember fijngesneden
  • 1 versnipperde chillipeper als je van pikant houdt
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Z&P

Bereidingswijze

  • Verhit olijfolie en doe er ajuin bij en laat lang (+/-10) stoven op laag vuur met regelmatig roeren zodat de ajuin bruin verkleurt en karameliseert
  • Voeg de look, de gember en eventueel de chilli toe en laat 2 min meestoven
  • Voeg alle specerijen toe, roer goed om tot dat ze beginnen te geuren
  • Deze bovengenoemde stappen zijn trouwens de basis voor elke geslaagde curry!
  • Voeg blik tomaten, linzen, bouillon, room en Z&P toe. Breng aan de kook, roer goed en laat 15-20min koken op een laag vuurtje met deksel op pot tot dat de soep aangedikt is.
  • Net voor opdienen voeg je de in stukken gesneden koolscheuten toe en laat je ze nog kort meegaren
  • Dien op met lekker brood of eventueel zelfs met rijst/couscous/andere graansoort

Smakelijk!

Bengt

Groentegem