Risotto met roodlof uit de oven

Benodigdheden (4p)

  • 350gr risottorijst
  • 1 liter water + groentebouillon
  • 2 kroppen roodlof
  • Parmezan of Edelgist
  • Olijfolie of boter
  • Ajuin
  • Look
  • Peterselie om af te werken

Beschrijving

  • Verwarm de oven op 160 graden
  • Neem een grote ovenvaste pot met deksel en zet op het vuur
  • Versnipper een ajuin een stoof aan met olijfolie of boter
  • Pers 2-3 looktenen bij de ajuin
  • Was de roodlof grondig, snij in repen en stoof mee
  • Als de roodlof zacht wordt stoof je de rijst ook even aan tot ze kleurt
  • Giet er heet water bij en doe er groentebouillon bij, roer om
  • Zet in de oven voor 2/3 tijd die de risotto nodig heeft om gaar te zijn
  • Na die periode haal je de pot uit de oven en doe je er parmezan of edelgist bij, zout, peper, olijfolie
  • Roer goed om en zet terug id oven voor 1/3 vd kooktijd van de risotto
  • Werk risotto af met versnipperde peterselie
  • Dien op met een frisse salade met eventueel appelstukjes.

Smakelijk

Bengt

Groentegem