Benodigdheden (4p)
- 350gr risottorijst
- 1 liter water + groentebouillon
- 2 kroppen roodlof
- Parmezan of Edelgist
- Olijfolie of boter
- Ajuin
- Look
- Peterselie om af te werken
Beschrijving
- Verwarm de oven op 160 graden
- Neem een grote ovenvaste pot met deksel en zet op het vuur
- Versnipper een ajuin een stoof aan met olijfolie of boter
- Pers 2-3 looktenen bij de ajuin
- Was de roodlof grondig, snij in repen en stoof mee
- Als de roodlof zacht wordt stoof je de rijst ook even aan tot ze kleurt
- Giet er heet water bij en doe er groentebouillon bij, roer om
- Zet in de oven voor 2/3 tijd die de risotto nodig heeft om gaar te zijn
- Na die periode haal je de pot uit de oven en doe je er parmezan of edelgist bij, zout, peper, olijfolie
- Roer goed om en zet terug id oven voor 1/3 vd kooktijd van de risotto
- Werk risotto af met versnipperde peterselie
- Dien op met een frisse salade met eventueel appelstukjes.
Smakelijk
Bengt
Groentegem