Radicchio rosso in de oven gegrild

Benodigdheden (bijgerecht)

  • 1 roodlof: grondig gespoeld en in 4 gesneden
  • Zout, peper, olijfolie
  • Verse oregano, rozemarijn
  • Balsamicoazijn
  • Honing
  • Look
  • Uienpoeder
  • Grof gemalen hazelnoot

Beschrijving

  • Verwarm de oven op 180 graden heteluchtstand
  • Maak een emulsie van de balsamicoazijn, look, uienpoeder, honing, de hazelnoten, zout peper en olijfolie
  • Smeer de gesneden vlakken van de roodlof in met de emulsie
  • Leg ze dan met 1 van de gesneden vlakken op een ovenplaat met bakpapier
  • Bak ze 15 min in oven en keer ze dan om naar het andere gesneden vlak voor nogmaals 15 min
  • Hou het wel wat in de gaten. De bovenzijde of de buitenste bladeren dus mogen aangeblakerd zijn.
  • Gewoon heerlijk bij pasta of aardappelen bvb met nog wat parmezan of edelgist

Smakelijk

Bengt

Groentegem