Benodigdheden (bijgerecht)
- 1 roodlof: grondig gespoeld en in 4 gesneden
- Zout, peper, olijfolie
- Verse oregano, rozemarijn
- Balsamicoazijn
- Honing
- Look
- Uienpoeder
- Grof gemalen hazelnoot
Beschrijving
- Verwarm de oven op 180 graden heteluchtstand
- Maak een emulsie van de balsamicoazijn, look, uienpoeder, honing, de hazelnoten, zout peper en olijfolie
- Smeer de gesneden vlakken van de roodlof in met de emulsie
- Leg ze dan met 1 van de gesneden vlakken op een ovenplaat met bakpapier
- Bak ze 15 min in oven en keer ze dan om naar het andere gesneden vlak voor nogmaals 15 min
- Hou het wel wat in de gaten. De bovenzijde of de buitenste bladeren dus mogen aangeblakerd zijn.
- Gewoon heerlijk bij pasta of aardappelen bvb met nog wat parmezan of edelgist
Smakelijk
Bengt
Groentegem