Puntarella alla romana (ook veggie versie)

Benodigdheden (4 personen)

  • -1 krop puntarella
  • -olijfolie
  • -ansjovis (6 stuks) uitgelekt
  • Vegan? Vervang ansjovis door kappertjes
  • -appelazijn
  • -knoflook
  • -Zout

Beschrijving


Er zijn 2 methodes om de Puntarella te bereiden.

  • 1. Was de puntarella grondig en snij de scheuten los van de bladeren. Doe alles samen in een kom met ijskoud water en zet koel voor een 2-tal uur. De bladeren/scheuten zullen opkrullen. Snij ze daarna zeer fijn. Doe in een mengkom.
  • OF
  • 2. Was de Puntarella grondig en snij alles los van elkaar. Kook alles samen een 10 a 15 minuten. Giet af en laat afkoelen. Snij vervolgens alles zeer fijn. Doe in een mengkom.

Na 1 van de 2 bovenstaande methodes doe je de overige ingredi├źnten in een keukenrobot en maak je een vinaigrette.
Verdeel de vinaigrette spaarzaam over de Puntarella, meng goed en dien op.

Smakelijk!

Bengt

Groentegem