Benodigdheden (4 personen)
- -1 krop puntarella
- -olijfolie
- -ansjovis (6 stuks) uitgelekt
- Vegan? Vervang ansjovis door kappertjes
- -appelazijn
- -knoflook
- -Zout
Beschrijving
Er zijn 2 methodes om de Puntarella te bereiden.
- 1. Was de puntarella grondig en snij de scheuten los van de bladeren. Doe alles samen in een kom met ijskoud water en zet koel voor een 2-tal uur. De bladeren/scheuten zullen opkrullen. Snij ze daarna zeer fijn. Doe in een mengkom.
- OF
- 2. Was de Puntarella grondig en snij alles los van elkaar. Kook alles samen een 10 a 15 minuten. Giet af en laat afkoelen. Snij vervolgens alles zeer fijn. Doe in een mengkom.
Na 1 van de 2 bovenstaande methodes doe je de overige ingrediënten in een keukenrobot en maak je een vinaigrette.
Verdeel de vinaigrette spaarzaam over de Puntarella, meng goed en dien op.
Smakelijk!
Bengt
Groentegem