Gebrande prei met een salade van rauwe champignons en zure room

Benodigdheden 

-1 grote prei per persoon

-Champignons(witte of kastanje)

-1 Bussel platte peterselie

-Zout, peper, sojasaus, citroensap, eventueel look

-Zure room (optioneel)

-Als hoofdgerecht: Eventueel rijst bijgeven of een andere graansoort

Werkwijze:

-Zet de oven aan op 180 graden.

-Begin met de champignonsalade: Snij de champignons in zeer fijne plakjes en leg ze in een mengkom. Was de peterselie en hak ze fijn en voeg ze bij de champignons. Voeg royaal veel peper toe, zout, een scheutje sojasaus, 1 eetlepel citroensap, eventueel geperste look en een goeie scheut olijfolie. Hussel alles door elkaar en zet afgedekt in de koelkast om te laten marineren.

-Was de prei zorgvuldig, laat ze even uitlekken en leg ze op bakpapier op een ovenschaal. Sprinkel er een beetje olijfolie, zout en peper op. Als de oven warm is zet je ze in de oven.

-Kook de rijst eventueel gaar.

-De prei mag er licht verbrand uitzien en moet zacht zijn van binnen. Als dit bijna zo ver is haal je de champignonsalade uit de koelkast en proef je. Voeg eventueel nog wat zout, peper, citroensap of sojasaus toe naar smaak.

-Serveer de prei op een bord met de salade en een lepel zure room (optioneel) erbij. De bedoeling is dat je verbrande buitenzijde eraf schraapt.

Smakelijk!

Bengt

Groentegem