Benodigheden
-2 a 3 rauwe pastinaken, geschild, gewassen en geraspt
-Vegan-mayonaise (zijdetofu, koolzaadolie/olijfolie, moterd, citroen, Z&P)
-Augurken (5 kleine)
-Kappertjes (1 eetlepel)
-zout en peper
-Verse kruiden: peterselie, kervel, …
-Pittige seizoensblaadjes: mosterdblad, mizuna, …
Bereidingswijze
- Doe de geschilde, gewassen en geraspte pastinaken in een vergiet met een beetje zout, meng en zet apart
- Maak de vegan-mayonaise: Doe 1/3 van een pakje zijdetofu in een kom en doe er koolzaadolie, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel citroen, zout en peper bij en mix. Breng zelf op smaak. Eventueel extra tofu om het wat dikker te maken en eventueel wat olijfolie voor extra smaak.
- Snij de augurken en de kappertjes zeer fijn
- Snij de kruiden fijn
- Snij voor pittigheid mosterbladen fijn of voor minder pittigheid mizuna/raapsteel
- Meng al deze samen met de mayonaise door de patinaken in een mengkom en voeg nog wat Z&P toe naar smaak.
- Zet nog even apart voor je opdient.
Smakelijk
Bengt
Groentgem
(Bron: Nicolas Decloedt via website van njam.tv)