Pastinaak-remoulade

Benodigheden

-2 a 3 rauwe pastinaken, geschild, gewassen en geraspt

-Vegan-mayonaise (zijdetofu, koolzaadolie/olijfolie, moterd, citroen, Z&P)

-Augurken (5 kleine)

-Kappertjes (1 eetlepel)

-zout en peper

-Verse kruiden: peterselie, kervel, …

-Pittige seizoensblaadjes: mosterdblad, mizuna, …

Bereidingswijze

  1. Doe de geschilde, gewassen en geraspte pastinaken in een vergiet met een beetje zout, meng en zet apart
  2. Maak de vegan-mayonaise: Doe 1/3 van een pakje zijdetofu in een kom en doe er koolzaadolie, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel citroen, zout en peper bij en mix. Breng zelf op smaak. Eventueel extra tofu om het wat dikker te maken en eventueel wat olijfolie voor extra smaak.
  3. Snij de augurken en de kappertjes zeer fijn
  4. Snij de kruiden fijn
  5. Snij voor pittigheid mosterbladen fijn of voor minder pittigheid mizuna/raapsteel
  6. Meng al deze samen met de mayonaise door de patinaken in een mengkom en voeg nog wat Z&P toe naar smaak.
  7. Zet nog even apart voor je opdient.

Smakelijk

Bengt

Groentgem

(Bron: Nicolas Decloedt via website van njam.tv)