Pasta met sausje van butternut en scamorza.

Benodigdheden

  • 140gr butternut of andere pompoen per persoon
  • Pasta naar keuze
  • Scamorza: gerookte mozarella of andere sterk smakende kaas (30gr pp)
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Look
  • Sojamelk
  • Peterselie om af te werken

Beschrijving

  • Schil de pompoen voor een mooie egalere saus en snij in kleine blokjes
  • Stoof pompoen aan met olijfolie, 2 look tenen en peper en zout en zet deksel op pan en roer regelmatig. Voeg eventueel wat water toe om aanbranding te vermijden.
  • Kook pasta al dente, giet af en hou een beetje kookvocht over
  • Als pompoen gaar is voeg je 50gr sojamelk toe en mooie scheut olijfolie en mix je deze tot een gladde saus
  • Doe de pasta in een kom + pompoensaus en versnipper de Scamorza kaas erover en meng alles goed
  • Als de massa te dik aanvoelt voeg dan wat kookvocht toe van de pasta
  • Werk af met peterselie en dien direct op

Smakelijk!

Bengt

Groentegem