Benodigdheden
- 140gr butternut of andere pompoen per persoon
- Pasta naar keuze
- Scamorza: gerookte mozarella of andere sterk smakende kaas (30gr pp)
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Look
- Sojamelk
- Peterselie om af te werken
Beschrijving
- Schil de pompoen voor een mooie egalere saus en snij in kleine blokjes
- Stoof pompoen aan met olijfolie, 2 look tenen en peper en zout en zet deksel op pan en roer regelmatig. Voeg eventueel wat water toe om aanbranding te vermijden.
- Kook pasta al dente, giet af en hou een beetje kookvocht over
- Als pompoen gaar is voeg je 50gr sojamelk toe en mooie scheut olijfolie en mix je deze tot een gladde saus
- Doe de pasta in een kom + pompoensaus en versnipper de Scamorza kaas erover en meng alles goed
- Als de massa te dik aanvoelt voeg dan wat kookvocht toe van de pasta
- Werk af met peterselie en dien direct op
Smakelijk!
Bengt
Groentegem