Supersnel, makkelijk en kindvriendelijk powerfood recept. Boerenkool en aanverwanten bevatten enorme hoeveelheden vitamines en mineralen.
Benodigdheden
- Penne
- 4 looktenen
- Edelgist
- Optie: (vegan) parmezan
- Optie: sojaroom
- Bussel boerenkool, palmkool, rode russische kool of een combinatie van alledrie
- zeezout en peper
- olijfolie
Beschrijving
- Ruime hoeveelheid water opwarmen met 1-1,5 eetl zeezout erbij. Het water mag zoutig smaken maar je wil ook niet overdrijven.
- Looktenen platduwen met mes en pellen. En in zn geheel licht bruin bakken in pannetje met olijfolie.
- Terwijl wat opwarmt de koolbladeren versnipperen en de harde nerven verwijderen.
- Als water kookt, doe je penne erbij en leg je de koolbladeren bovenop en laat je ze 5 min meekoken.
- Daarna pluk je ze uit het water en doe je ze in een mixer, er mag zeker wat (zout) water meekomen. Je voegt ook de look toe en naar smaak edelgist en peper.
- Goed mixen en als je merkt dat de saus te vast is dan voeg je nog wat kookwater toe van de pasta. Wel rekening houden dat het zoutig water is. Goed proeven en nog aanpassen naar wens.
- Optie: sojaroom toevoegen en nog even mixen om het nog wat smeuiger te maken
- Pasta afgieten en saus toevoegen, goed roeren en opdienen
Smakelijk! Bengt, Groentegem