Benodigdheden
- 200g aardpeer/zonnewortel pp
- 1 citroen
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 125 g penne, macaroni pp
- Gepelde amadelen
- (Vegan) ricotta
- (Vegan) parmezan
Beschrijving
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de aardpeer en/of zonnewortel tot ze schoon zijn.
- Schil ze en leg ze meteen in een kom water met citroensap.
- Snij ze daarna in blokjes
- Snijd een ui en een teen look fijn.
- Stoof alle groenten aan in olijfolie.
- Kruid de groenten met peper en zout.
- Kook de fussili al dente in gezouten water.
- Doe een teen look in de keukenmachine/staafmixer
- Voeg een handvol gepelde amandelen en wat parmezaanse kaas toe.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg 250g ricotta, zeste van citroen en een scheut olijfolie toe, dit is de pesto
- Doe de pasta bij de groenten in de pan.
- Voeg 4el pesto en pastawater toe.
- Kruid af met peper en zout.
- Serveer en werk af met parmezan
Bron: Vtm koken, aangepast recept