Benodigdheden (4 volwassenen)
- 5 middelgrote Aubergines
- 3 tenen look
- 2 grote tomaten
- Verse oregano
- Basilicum
- Halve chillipeper: ontdaan van de zaadlijsten
- Kappertjes: 2 eetl kleine of 10 tal grote kappertjes
- 1 eetl balsamico of rode wijn azijn
- olijfolie
- Parmezan of gemalen cashew+edelgist
Beschrijving
- Snijd de aubergines in blokjes van 2 cm en zet ze in een vergiet en meng er zout door. Laat ze uitlekken voor 15min.
- Pel de look en snijd fijn, pluk de basilicum en snijd de stelen middendoor, verwijder de zaadlijsten van de chilli en snij fijn
- Mix de aubergines met de oregano en de chilli, olijfolie en peper
- Verhit olijfolie in een wok of grote pan en als die goed heet is voeg je de aubergines toe. Bak ze goudbruin. Je zal af en toe olijfolie moeten toevoegen en goed moeten roeren.
- Voeg nog wat olijfolie toe plus de look, kappers en de baslicumstelen. bak tot de look goudkleurig is.
- Voeg de tomaten toe in stukken en doe er de azijn bij en laat 15-20 min licht meekoken tot de saus dik en glanzend is van kleur
- Kook pasta al dente, giet af en bewaar 1 kop kookvocht
- Voeg kookvocht toe aan de saus
- Voeg de baslicumblaadjes toe, olijfolie en eventueel zout en peper
- Voeg de pasta toe, meng goed en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het wat losser te maken
- Dien op
Smakelijk!
Bengt
Groentegem