Lasagna met spinazie en champignons

Benodigdheden

  • Een halve kilo verse spinazie
  • 250 gram champignons
  • een ui
  • teentje look
  • pakje kruidenkaas, type Philadelphia of Boursin – voor vegan optie: sojaroom
  • peper en zout
  • lasagnabladen
  • vegan: chapelure – vegetarisch: geraspte kaas en chapelure

Beschrijving

  • Was, blancheer en hak de spinazie fijn
  • snipper een ui en stoof in olijfolie
  • voeg de gesneden champignons toe
  • als ui en champigons gaar zijn, voeg de spinazie en de kaas of sojaroom toe
  • giet wat olijfolie in een ovenschotel en leg een laagje lasagnabladen
  • leg afwisselend lagen spinaziemengsel en lasagnabladen tot alles op op
  • overgiet nog met wat overgebleven room
  • voor de vegans: bestrooi met chapelure – voor de vegetarische: bestrooi met geraspte kaas, vermengd met chapelure
  • Zet een half uur in een voorverwarmde oven van 175 graden