Koolrabi Gratin

Ingrediënten:

  • 2 koolrabi’s, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 ui, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)
  • 1 kopje slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers gehakte bieslook voor garnering

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de bloem toe en roer goed door om een roux te vormen. Giet langzaam de slagroom erbij terwijl je blijft roeren tot een gladde saus ontstaat.
  4. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Schik de plakjes koolrabi in een ingevette ovenschaal en giet de saus er gelijkmatig overheen.
  6. Bestrooi met geraspte kaas.
  7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de kaas goudbruin is en de koolrabi gaar.
  8. Bestrooi met vers gehakte bieslook voor het serveren.