Ingrediënten:
- 2 koolrabi’s, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 ui, dun gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère of Emmentaler)
- 1 kopje slagroom
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- Zout en peper naar smaak
- Vers gehakte bieslook voor garnering
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de bloem toe en roer goed door om een roux te vormen. Giet langzaam de slagroom erbij terwijl je blijft roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Schik de plakjes koolrabi in een ingevette ovenschaal en giet de saus er gelijkmatig overheen.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de kaas goudbruin is en de koolrabi gaar.
- Bestrooi met vers gehakte bieslook voor het serveren.