Koolrabi Fritters met Citroen-Knoflook Dipsaus

Ingrediënten voor de fritters:

  • 2 koolrabi’s, geschild en geraspt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1/4 kopje bloem
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om te bakken

Ingrediënten voor de dipsaus:

  • 1/2 kopje (Griekse) yoghurt
  • Sap en zest van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers gehakte peterselie voor garnering

Instructies:

  1. Meng in een grote kom de geraspte koolrabi, ui, knoflook, ei, bloem, komijn, paprikapoeder, zout en peper tot een samenhangend mengsel.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Schep het koolrabimengsel in de hete pan, druk het iets plat met een spatel en bak aan elke kant goudbruin en knapperig, ongeveer 3-4 minuten per kant. Herhaal tot al het mengsel op is.
  4. Voor de dipsaus, meng de Griekse yoghurt, citroensap, citroenzest, knoflook, zout en peper in een kom.
  5. Serveer de koolrabi fritters warm, gegarneerd met vers gehakte peterselie en met de citroen-knoflook dipsaus aan de kant.