Koolrabi en Appel Salade met Munt en Citroen-Dijon Dressing

Ingrediënten voor de salade:

  • 2 koolrabi’s, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • 2 appels, in dunne plakjes gesneden
  • 1/4 kopje gehakte muntblaadjes
  • 1/4 kopje gehakte walnoten

Ingrediënten voor de dressing:

  • Sap en zest van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 1 theelepel honing (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Meng in een grote kom de koolrabi, appels, gehakte muntblaadjes en walnoten.
  2. In een aparte kom, klop de citroensap, citroenzest, olijfolie, Dijon-mosterd, honing (indien gebruikt), zout en peper tot een gladde dressing.
  3. Giet de dressing over de salade en meng goed.
  4. Laat de salade minstens 15 minuten in de koelkast rusten om de smaken te laten ontwikkelen.
  5. Serveer de salade gekoeld als bijgerecht bij de maaltijd.