Ingrediënten voor de salade:
- 2 koolrabi’s, geschild en in dunne reepjes gesneden
- 2 appels, in dunne plakjes gesneden
- 1/4 kopje gehakte muntblaadjes
- 1/4 kopje gehakte walnoten
Ingrediënten voor de dressing:
- Sap en zest van 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Dijon-mosterd
- 1 theelepel honing (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Meng in een grote kom de koolrabi, appels, gehakte muntblaadjes en walnoten.
- In een aparte kom, klop de citroensap, citroenzest, olijfolie, Dijon-mosterd, honing (indien gebruikt), zout en peper tot een gladde dressing.
- Giet de dressing over de salade en meng goed.
- Laat de salade minstens 15 minuten in de koelkast rusten om de smaken te laten ontwikkelen.
- Serveer de salade gekoeld als bijgerecht bij de maaltijd.