Ingrediënten:
Voor de koolrabi carpaccio:
- 2 koolrabi’s, geschild en zeer dun gesneden met behulp van een mandoline
- 100 g zachte geitenkaas
- Handvol rucola of veldsla
- Zout en versgemalen zwarte peper
Voor de citrusvinaigrette:
- Sap en zest van 1 sinaasappel
- Sap en zest van 1 citroen
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 theelepel honing
- Zout en versgemalen zwarte peper
Voor de garnering:
- Geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- Verse tijmblaadjes
Instructies:
- Maak eerst de citrusvinaigrette door alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kleine kom te mengen. Proef en pas indien nodig de smaak aan door meer zout, peper of honing toe te voegen. Zet opzij.
- Schik de dun gesneden koolrabi op individuele borden in een enkele laag, als een carpaccio. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar niet overlappen.
- Sprenkel de citrusvinaigrette gelijkmatig over de koolrabi carpaccio.
- Verkruimel de zachte geitenkaas over de koolrabi.
- Verdeel de rucola of veldsla over de geitenkaas.
- Garneer met gehakte geroosterde hazelnoten en verse tijmblaadjes.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Serveer de koolrabi carpaccio direct als voorgerecht of als lichte lunch.
Dit gastronomische recept combineert de verfrissende smaken van koolrabi met de romigheid van geitenkaas en de levendige citrusvinaigrette, allemaal verrijkt met de knapperigheid van geroosterde hazelnoten en de aroma’s van verse tijm. Het is een lust voor het oog en de smaakpapillen!