Indische Saag van Bladgroenten

Benodigheden voor 2 pers.

  • 500 gr Bladgroenten: Spinazie, Warmoes, Boerenkool/Bladkool, raapsteel, mosterdblad, of een mengeling hiervan
  • 1 grote ui
  • 2 tenen look
  • 1 chillipeper
  • 1 duim gember
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala of curry-mengeling
  • Zout en peper
  • Optioneel: Paneer of bakkaas (al dan niet gemarineerd in specerijen)
  • Optioneel: Verse koriander

Bereidingswijze

  • Stoof de fijngesneden ui met de geperste look en voeg als ze zacht zijn de fijngesneden chilli en gember toe en wat extra olie
  • Voeg de specerijen toe en laat 2 min meestoven tot dat het stevig begint te geuren
  • Voeg de gewassen groenten toe, zout en peper, zet deksel op de pan en laat stoven tot de groenten zacht zijn
  • Mix alles tot een gladde groene Groentegemse massa en voeg eventueel paneer of bakkaas toe
  • Dien op met rijst en koriander

Smakelijk!

Laura

Groentegem