Benodigheden voor 2 pers.
- 500 gr Bladgroenten: Spinazie, Warmoes, Boerenkool/Bladkool, raapsteel, mosterdblad, of een mengeling hiervan
- 1 grote ui
- 2 tenen look
- 1 chillipeper
- 1 duim gember
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 1,5 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala of curry-mengeling
- Zout en peper
- Optioneel: Paneer of bakkaas (al dan niet gemarineerd in specerijen)
- Optioneel: Verse koriander
Bereidingswijze
- Stoof de fijngesneden ui met de geperste look en voeg als ze zacht zijn de fijngesneden chilli en gember toe en wat extra olie
- Voeg de specerijen toe en laat 2 min meestoven tot dat het stevig begint te geuren
- Voeg de gewassen groenten toe, zout en peper, zet deksel op de pan en laat stoven tot de groenten zacht zijn
- Mix alles tot een gladde groene Groentegemse massa en voeg eventueel paneer of bakkaas toe
- Dien op met rijst en koriander
Smakelijk!
Laura
Groentegem