Hete bliksem met yacon en pastinaak

Benodigdheden (4p)

  • 500g aardappel
  • 500g pastinaak
  • 500g yacon
  • 2 appels
  • 400g gehakt naar keuze
  • 2 uien
  • Tijm
  • 50g walnoten
  • 4 tl kaneel
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl mosterd
  • Z&P

Beschrijving

  • Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was of schil de aardappels en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar.
  • Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schil de yacon en snijd in blokjes. Kook de appel en de helft van de yacon 10 minuten met de aardappels mee. Giet het water af en vang wat kookvocht op. Laat nog zachtjes droogstomen op een laag vuur.
  • Meng intussen het gehakt met zout, peper en mosterd . Verhit een droge bakpan en bak het gehakt rondom bruin en gaar.
  • Verhit olie (of boter) in een andere bakpan. Pel de ui en snijd in halve ringen. Bak de ui en overige yacon 5-10 minuten op een middelhoog vuur. Draai het vuur laag en breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat een paar minuutjes zachtjes doorgaren.
  • Stamp de aardappels, pastinaak, yacon en appel grof met een pureestamper. De hete bliksem mag zacht en smeuïg zijn. Proef en breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper.
  • Serveer de hete bliksem met het gehakt, ui en gebakken yaconblokjes. Strooi de walnoten erover.

Smakelijk

Bengt

Groentegem