Heerlijke tomaten curry

Benodigdheden (4p)

  • 1,2kg (buiten)tomaten in hun seizoen
  • 1 ajuin
  • 1-2 verse chillipepers naar smaak
  • Duim gember
  • 4 tenen look
  • Mespuntje saffraan
  • Enkele twijgjes van de currykruid-plant
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel fenegriek zaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 blik kokosmelk
  • Geroosterde en gehakte amandelen
  • 2 theelepels zelfgemaakte chutney (tomaat/aubergine/…)
  • Zout en peper naar smaak
  • Rijst (Volkoren)

Beschrijving

  • Voor de enthousiastelingen: blancheer de tomaten en pel ze. Ik doe dit zelf echter nooit.
  • Doe de saffraan in een glas en bedek dit met 10cl kokend water en laat infuseren.
  • Rooster de amandelen in een grote pan tot ze goudbruin zijn en leg apart
  • Schil en hak de ajuin, gember, look en chillis zeer fijn
  • In dezelfde pan verhit je wat olijfolie en voeg je het currykruid toe en vervolgens ook de specerijen en laat bakken tot het goed geurt
  • Vervolgens voeg je de ajuin toe en daarna de gember, chillis en look en bak je alles een aantal minuten mee terwijl je constant roert
  • Voeg tomaten, kokosmelk en saffraaninfusie toe. Bedek en laat zeker 20 min sudderen en roer af en toe.
  • Halfweg voeg je de chutney toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en dien op met rijst en de amandelen.

Recept gebaseerd en aangepast op het origineel van Jaimie Oliver’s boek Veg

Smakelijk

Bengt

Groentegem