Geroosterde radijsjes/raapjes met gebruinde boter en honing

Benodigdheden (4p)

  • Olijfolie
  • 2 bussels radijs en de grote radijsjes in de lengte gehalveerd
  • Grof zeezout en vers gemalen peper
  • chilivlokken
  • 2 el boter
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el honing

Beschrijving

  • Verwarm de oven op 190 graden
  • Snij het loof van de radijzen en was grondig
  • Verhit een dun laagje olijfolie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur
  • Leg de radijzen met het hart naar beneden en bak 3min mee en zet ze vervolgens 10 min id oven tot ze gebruind zijn en zacht beginnen te worden
  • Voeg het loof toe aand e pan en zet het nog eens 5 min in de oven tot de raijzen gaar zijn en het loof mooi geslonken is
  • Haal uit de oven en zet op het vuur en breng op smaak met peper, zout en halve tl chillivlokken
  • Voeg boter toe en verwarm 2-3 minuten tot boter goudbruin is en nootachtig ruikt
  • Voeg de azijn toe en meng voorzichtig
  • Doe dit ook met de honing

Bron: De 6 seizoenen van Joshua McFadden