Benodigdheden (4p)
- Olijfolie
- 2 bussels radijs en de grote radijsjes in de lengte gehalveerd
- Grof zeezout en vers gemalen peper
- chilivlokken
- 2 el boter
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el honing
Beschrijving
- Verwarm de oven op 190 graden
- Snij het loof van de radijzen en was grondig
- Verhit een dun laagje olijfolie in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur
- Leg de radijzen met het hart naar beneden en bak 3min mee en zet ze vervolgens 10 min id oven tot ze gebruind zijn en zacht beginnen te worden
- Voeg het loof toe aand e pan en zet het nog eens 5 min in de oven tot de raijzen gaar zijn en het loof mooi geslonken is
- Haal uit de oven en zet op het vuur en breng op smaak met peper, zout en halve tl chillivlokken
- Voeg boter toe en verwarm 2-3 minuten tot boter goudbruin is en nootachtig ruikt
- Voeg de azijn toe en meng voorzichtig
- Doe dit ook met de honing
Bron: De 6 seizoenen van Joshua McFadden