Benodigheden
- Carolus aardappelen van De Zwaluw (4 grote) (gewassen, ongeschild en in duimdikke plakken gesneden)
- 4 tal meiraapjes (gewassen, ongeschild en in blokjes)
- Busseltje radijsjes (gewassen)
- Mix van gewassen mosterdbladen, pluksla, kervel, …
- Blik linzen
- olijfolie, balsamico, granaatappelsiroop/honing, zout, peper
- Zelfgemaakte mayonaise of veganaise
Bereiding
- Verwarm oven op 200°, hete lucht stand
- Leg bakpapier of dergerlijk op een ovenplaat en vet in met olie
- Leg de gewassen en en gesneden aardappels, raapjes/bietjes en radijsjes op de plaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout, granaatappelsiroop/honing en hussel door elkaar.
- Zet in oven voor 25 a 30 min tot ze gaar en krokant zijn
- Terwijl groenten in oven staan maak je de sla schoon en werk je die af in een grote slakom met een blik bruine linzen en vinaigraite (balsamicoazijn) en zet opzij
- Als de ovengroenten gaar zijn leg je de sla op grote borden en leg je de ovengroenten bovenop de sla.
Smakelijk!
Bengt
Groentegem