Geroosterde raapjes, radijsjes/bietjes en aardappelen op een bedje van slamix

Benodigheden

  • Carolus aardappelen van De Zwaluw (4 grote) (gewassen, ongeschild en in duimdikke plakken gesneden)
  • 4 tal meiraapjes (gewassen, ongeschild en in blokjes)
  • Busseltje radijsjes (gewassen)
  • Mix van gewassen mosterdbladen, pluksla, kervel, …
  • Blik linzen
  • olijfolie, balsamico, granaatappelsiroop/honing, zout, peper
  • Zelfgemaakte mayonaise of veganaise

Bereiding

  • Verwarm oven op 200°, hete lucht stand
  • Leg bakpapier of dergerlijk op een ovenplaat en vet in met olie
  • Leg de gewassen en en gesneden aardappels, raapjes/bietjes en radijsjes op de plaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout, granaatappelsiroop/honing en hussel door elkaar.
  • Zet in oven voor 25 a 30 min tot ze gaar en krokant zijn
  • Terwijl groenten in oven staan maak je de sla schoon en werk je die af in een grote slakom met een blik bruine linzen en vinaigraite (balsamicoazijn) en zet opzij
  • Als de ovengroenten gaar zijn leg je de sla op grote borden en leg je de ovengroenten bovenop de sla.

Smakelijk!

Bengt

Groentegem