Gepofte aardappelen met spinazie en gorgonzola

Benodigdheden

  • 4 grote aardappelen om te poffen
  • een halve kilo spinazie
  • 100 gram gorgonzola of andere blauwe kaas
  • 50 gram room
  • 40 gram boter
  • peper en zout
  • scheutje melk
  • 50 gram walnoten, gehakt

Werkwijze

  • Kook de aardappelen tot ze dacht zijn in een grote pot water. Laat ze wat afkoelen en hol ze uit tot ongeveer 1 cm schil overblijft
  • Was de spinazie, doe ze in een kookpot en laat ze slinken. Knijp het vocht uit en hak fijn
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de aardappelhelften nog tien minuten krokant
  • Vermeng de rest van de aardappel met de spinazie, de boter, de room, de gorgonzola en indien nodig een scheutje melk tot een smeuïge puree
  • Voeg peper en zout toe naar smaak
  • Vul de aardappelhelften met het mengsel
  • Bestrooi met de walnoten
  • Zet nog 20 minuten in de oven van 180 graden
  • Smakelijk