Benodigdheden
- 4 grote aardappelen om te poffen
- een halve kilo spinazie
- 100 gram gorgonzola of andere blauwe kaas
- 50 gram room
- 40 gram boter
- peper en zout
- scheutje melk
- 50 gram walnoten, gehakt
Werkwijze
- Kook de aardappelen tot ze dacht zijn in een grote pot water. Laat ze wat afkoelen en hol ze uit tot ongeveer 1 cm schil overblijft
- Was de spinazie, doe ze in een kookpot en laat ze slinken. Knijp het vocht uit en hak fijn
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de aardappelhelften nog tien minuten krokant
- Vermeng de rest van de aardappel met de spinazie, de boter, de room, de gorgonzola en indien nodig een scheutje melk tot een smeuïge puree
- Voeg peper en zout toe naar smaak
- Vul de aardappelhelften met het mengsel
- Bestrooi met de walnoten
- Zet nog 20 minuten in de oven van 180 graden
- Smakelijk