Bietenbrood

Benodigdheden

  • 200 gram rode bieten, geschild en gewassen, ongekookt
  • 50 gram havermout
  • 200 gram bloem
  • 80 gram zure room
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • 80 gram zonnebloemolie
  • 1 ei
  • zout en peper naar smaak

Beschrijving

  • rasp de rode bieten en zet apart
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • meng alle overige ingrediënten tot deeg, behalve de geitenkaas
  • voeg de geraspte bieten toe
  • doe de geitenkaas in stukjes en vermeng voorzichtig onder het deel
  • smeer een bakblik (cakevorm) in met boter of beleg met bakpapier
  • zet een uur in de oven. let op dat de bovenkant niet te snel bruint, indien wel, zet de oven wat lager
  • haal het brood uit de vorm, laat afkoelen. eet lauwwarm met een salade