Aziatisch stoofpotje met pastinaak, warmoes, rode russische kool en tempeh

Benodigheden (per persoon)

  • 1 ajuin fijngesneden
  • 1 teen look fijngesneden
  • 1 duim gember fijngesneden
  • 1 grote of 2 kleine patinaken: dunschillen, wassen en in kleine blokjes snijden
  • Warmoes: enkele stelen met blad fijngesneden en gewassen
  • Bladeren van Rode Russiche kool fijngesneden en gewassen (handvol)
  • Tempeh: 75gr pp in blokjes gesneden
  • sojasaus
  • Mirin: zoete japanse rijstwijnazijn
  • Vegetarische Oestersaus
  • Z&P

Bereidingswijze

  • Verhit grote scheut olijfolie in een grote pot of wok en doe er de ajuin bij. Laat stoven tot de ajuin verkleurt en licht karameliseert
  • Doe er de look en gember bij en bak nog even mee
  • Voeg de pastinaken toe met wat zout en peper en eventueel extra olie en zet vuur middelhoog. Roer regelmatig en zet tussendoor deksel op pot.
  • Als de pastinaken zachter worden voeg je de tempeh toe, een scheutje mirin en een scheut sojasaus. Zet het vuur hoger zodat de tempeh goed kan bakken en roer regelmatig om.
  • Als de pastinaak zacht is en de tempeh gaar is voeg je de fijngesneden warmoes en russische koolbladeren toe. Voeg nog wat mirin, sojasaus en 1 a 2 eetlepels oestersaus toe en roer om tot dat de bladeren gaar zijn.
  • Dien op met rijst, noedels, couscous, etc

Smakelijk!

Bengt

Groentegem